Arkut ja uurnat

Arkun ja uurnan valinta

Suomessa vainaja saatetaan hautaan tai tuhkaukseen aina arkussa. Ruumisarkku onkin hautaustoimilain mukaan pakollinen osa hautajaisia – ihmistä ei edes saa haudata tai tuhkata ilman arkkua. Siunaustilaisuudessa arkku edustaa vainajaa, ja se on esillä keskeisimmällä paikalla. Siksi moni haluaa kiinnittää arkun valintaan erityistä huomiota. Hautaustavalla ei ole merkitystä arkun valinnassa, vainajan elämä ja arvot saavat näkyä.  Arkun valinta läheiselle voi myös auttaa surun käsittelyssä.

Uurna hankitaan silloin, kun vainaja tuhkataan. Tuhkauksen yhä yleistyessä on uurnavalikoimakin kasvanut erittäin laajaksi. Usein valitaan arkun väriin ja materiaaliin sointuva uurna, ja myös uurnan valinnassa kiinnitetään huomiota siihen, että se sopii vainajan persoonaan.

Edustamme kotimaista arkkuvalmistajaa SHT-tukkua, joka valmistaa arkkuja ja uurnia suomalaisista materiaaleista, perinteisiä käsityötaitoja kunnioittaen.

Meren luoto

Vankka, valikoidusta suomalaisesta männystä valmistettu ulkokuori, jonka syykuvio erottuu pintakäsittelynsä ansiosta kauniisti, muodostaa yhdessä perinteikkään pellavasisustuksen kanssa näyttävän kokonaisuuden. Karheat, köydestä punotut kädensijat tukevat arvokkaasti ja tyylikkäästi arkun muotoa, korostaen samalla sen yksinkertaista muotokieltä. Meren luoto -arkun sisäverhoilun pellavakangas on kuvioitu Ristomatti Ratian Usko, toivo, rakkaus -kuviolla.

Honka

Honka Natur Eko-arkku on suunniteltu rakkaudesta luontoon. Suomalaisen hongan kaunis pinta on käsitelty luonnonvahalla siten, että puun luonnollinen sävy on säilynyt. Arkun sisustus on pellavaa.
Arkut

Arkun valintaan vaikuttaa vahvasti arkun muotokieli. Arkku saa kuvastaa vainajan persoonaa ja arvoja, sekä muistuttaa tälle tärkeistä asioista. Voit tutustua tarjoamaamme mallistoon tällä sivustolla. Autamme mielellämme ja vastaamme kysymyksiin. Edustamamme kotimainen valmistaja tarjoaa laajan valikoiman Punkalaitumella valmistettuja, laadukkaita ja yksilöllisiä arkkuja. Valmistajan mallistosta löytyy mös perinteiset valkoiset ja jalopuiset mallit, jotka arvokkaina ja vähäeleisinä edelleen ovat hyvin suosittuja.

Toinen nykyaikainen kriteeri arkun valinnassa on ekologisuus. Omaiset haluavat, että arkku maatuu tai palaa puhtaasti, eikä kuormita ympäristöä tarpeettomasti. Kaikki arkuissamme käytetyt materiaalit ovat luonnosta peräisin.

 

Suosituimpia arkkuja hintatietoineen

Klikkaamalla kuvia pääset SHT -tukun sivuille lukemaan tarkempia tietoja, mm. värivaihtoehdoista.

Valintaan vaikuttaa usein myös kotimaisuus

Usein kotimaisuus nousee edesmenneelle tärkeistä arvoista, mutta sillä voi olla merkitystä myös konkreettisesti laadun varmistuksen ja kotimaisen työn osalta. Kotimaisen arkun ja uurnan tunnistaa Suomalaisen Työn Liiton myöntämästä Avainlippu-merkistä. Kaikki edustamamme arkut ja uurnat on valmistettu Suomessa ja suomalaisista materiaaleista.

Selaa yllä suosituimpia arkkuja klikkaamalla nuolista. 

Klikkaamalla kuvia pääset SHT -tukun sivuille lukemaan tarkempia tietoja, mm. värivaihtoehdoista.

Uurnat

Suomi 100

Juhlavuoden uurna suomalaista honkaa, pinta käsitelty vahalla valkean kuultavaksi.

Majakka

Punkalaitumella käsityönä valmistettu uurna suomalaista honkaa. Majakka-uurnan muotoilu ja materiaalit kuljettavat ajatukset kauas merelle ja vapauteen.
Uurnan valinta

Jos vainaja tuhkataan, tarvitaan tuhkalle myös uurna. Uurna joko haudataan tai sieltä sirotellaan tuhkat haluttuun paikkaan. Tuhka täytyy sijoittaa pysyvästi vuoden kuluessa tuhkauksesta. Uurnissa on paljon valinnanvaraa. Uurnaa valitessa on helppo ottaa huomioon vainajan persoona ja mahdollisesti yhtenäinen ilme valitun arkun kanssa.

Tällä sivulla voit tutustua kauttamme tilattaviin uurniin. Autamme mielellämme ja kerromme lisää.